| Irma van der Ploeg | Onderwijsbegeleiding & Remedial Teaching

Contact

Informatie & contact

Irma van der Ploeg
Rapenburg 105
2311 GL Leiden
06-40720105

Facebook

De praktijk van Irma van der Ploeg is gevestigd in een prachtig pand in hartje Leiden. Wanneer u met de auto komt, kunt u een gratis parkeerkaart krijgen.

Voor ouders is er, indien gewenst, de mogelijkheid bij het kind te blijven en te wachten in een aparte ruimte in de praktijk. In overleg kan de begeleiding tevens op locatie verzorgd worden. Dit geldt voor de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Warmond en Leiderdorp.

Over Irma van der Ploeg
Afgestudeerd HBO-Communicatie
Afgestudeerd PABO Leerkracht basisonderwijs
Cursus Plus-Leerkracht
Gecertificeerd Beeld en Brein coach
Licentie Kanjertrainer
Aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers
Aangesloten als Visueel Screener bij Functionele Oogzorg Nederland
Studerende aan de Hogeschool Utrecht Master Special Educational Needs, leerspecialist

De modules die aan bod komen tijdens het volgen van de Master SEN zijn onder andere Orthopedagogiek, Leren en Professioneel handelen, Geletterdheid, Gecijferdheid en het uitvoeren van een Praktijk Gericht Onderzoek. Na deze opleiding zal ik mijn professionaliteit vergroten door het volgen van gerichte cursussen om met de nieuwste ontwikkelingen mee te gaan.

In mijn praktijk geef ik advies en begeleiding aan leerlingen van het Basisonderwijs en van de eerste jaren van het Voortgezet Onderwijs. Dit gebeurt in de vorm van Remedial Teaching, Beeld en Brein Training, Screening en Training bij visuele disfunctie en studiebegeleiding en bijles.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven heb ik in 2007 de overstap gemaakt om in het onderwijs te werken. Kinderen zijn mijn passie en wil ze daarom ook begeleiden naar een sterkere toekomst.

Als leerkracht in het basisonderwijs en moeder van twee kinderen, heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen. Op diverse scholen in Leiden ben ik werkzaam geweest als leerkracht in verschillende groepen. Veel praktijkervaring heb ik opgedaan in de vorm van de Kanjertraining, het vak Engels en grote internationaliseringsprojecten. In dit kader heb ik veel buitenlandse scholen bezocht om te ondervinden hoe het onderwijs in het buitenland wordt vormgegeven en welke aspecten ik als leerkracht kan inzetten ter verrijking van mijn onderwijs. Tevens heb ik veel ervaring opgedaan in het opzetten van een schakelklas groep 2/3. Met behulp van het Interventieprogramma 'Connect', wordt intensieve leesbegeleiding geboden aan leerlingen ten behoeve van het aanvankelijk leren lezen. Uitermate geschikt voor kinderen die te kampen hebben met dyslexie.

Ouders, leerlingen, leerkrachten, ambulante begeleiders en de directie van scholen kunnen mij inschakelen voor begeleiding op het gebied van lezen, spelling, leren, planning en taakaanpak. De persoonlijke benadering staat hoog in het vaandel.

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek wordt een sterkte-zwakte analyse gemaakt en vertellen ouders en leerling op welk terrein de zorgvraag ligt. Besproken wordt welke doelen we willen nastreven. Wanneer ik de juiste begeleiding kan geven, gaan we over tot de intake. Indien blijkt dat ik niet over de juiste specialismen beschik, wordt de leerling doorverwezen.

Voor het bepalen van het niveau van de leerling zal er een onderzoek plaatsvinden. Door middel van gerichte observatie ontstaat er een goed beeld over de leerling en zal er een behandelingsplan voor zes weken worden opgesteld. De ontwikkeling van de leerling wordt gevolgd en besproken met leerling, ouders en school.

Dankzij mijn specialistische opleidingen gecombineerd met mijn praktijkervaring, draag ik zorg voor toegevoegde waarde met betrekking tot de leerprestaties van de geobserveerde en behandelde leerlingen.

De praktijk is gevestigd aan het Rapenburg in Leiden. De mogelijkheid wordt geboden om in omliggende gemeenten tevens op locatie de begeleiding te verzorgen. Dit betreft de gemeenten Oegstgeest, Warmond en Leiderdorp.